A COVID-19 válság rávilágított bonyolult élelmiszerrendszerünk legsürgetőbb kihívásaira. Az EIT Food által készített felmérés arra kereste a választ, hogy a COVID-19 járványnak milyen hatási lehetnek a közép-kelet-európai országok agrár-élelmiszergazdaságaira. Az élelmiszer-előrelátás makroökonómiai elemzésen, szakértőkkel folytatott ötletgyűjtésen, interjúkon alapult a közép-kelet-európai régió 12 országának akadémiai, üzleti és kutatási partnereivel, köztük Magyarországgal.

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar elemzése magába foglalja a járványterjedés különféle forgatókönyveinek hatását az élelmiszer-értéklánc egyes részeire. A jelentés bemutatja a COVID-19 regionális szintre gyakorolt hatását, a különálló országjelentések pedig a 12 közép-európai ország mindegyikének legfontosabb trendjeiről tájékoztatnak. A jelentés itt elérhető.