A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. az EIT Food-dal együttműködésben tart virtuális workshopot június 17-én, 09:00-16:00 között. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényen bemutatják az EIT Food és a magyar EIT Food HUB tevékenységét, valamint a téma hazai szakértői osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeiről és jövőjéről az élelmiszeripar területén. Az előadásokon túl számos megvalósítási példát és esettanulmányt ismerhetnek meg az érdeklődők, melyeket követően egy-egy rövid moderált beszélgetés keretén belül a résztvevőknek alkalma nyílik kérdéseket feltenni, illetve hozzászólni a témákhoz. A workshopra kifejezetten várják az élelmiszeripari vállalkozások képviselőit. A workshopon a szervezők többek között az alábbi témákat járják körül: A mesterséges intelligencia (AI) fogalma és kategóriái; Ipari és más, az életből vett alkalmazás példák; Miért van szükség az élelmiszeripar digitalizációjára, azon belül a mesterséges intelligenciára?; Jellemző élelmiszeripari problémák, gyakorlati alkalmazási lehetőségek