Az ún. „clean label” kérdésköréről tart panelbeszélgetést a Foodnavigator október 22-én.

A fogyasztói igényeket kielégítő termékfejlesztés az élelmiszeripari vállalatok egyik kiemelt területe. Ennek köszönhetően vált népszerűvé az egészséges életmódot támogató, minél tisztább és egyszerűbb élelmiszerek fejlesztése, az ún. „clean label” elv szem előtt tartása. A termékeken található „clean label” azoknak az alapanyagoknak a listáját ismerteti, amelyek a lehető legtermészetesebb és fenntartható módon előállított összetevőket tartalmazzák. Az október 22-i, iparági szakértők részvételével zajló panelbeszélgetésen a FoodNavigator megvizsgálja az ún. „tiszta címke” paradoxonját. Mi a legjobb: minimális összetevők, amelyeket a fogyasztók felismernek? Vagy a tudomány és a technológia gondos alkalmazásával létrehozott egészségesebb feldolgozott élelmiszerek? A panelbeszélgetésről szóló felhívás itt, az eseményre történő  regisztráció itt elérhető.