Lezajlottak az ITM-ben a személyi cserék, amiből látható, hogy Dr. Makai Martina helyettes államtitkár asszony – a fórumok eddigi vezetője – távozása után gyakorlatilag újra kell kezdenünk az idei évben végzett munkákat, az új államtitkár asszony ugyanis abszolút külső területekről érkezik a tárcához. Dr. Boros Anita építésügyért és infrastrukturális környezetért felelős államtitkárként fog felelni a körforgásos gazdasági csomag, a csomagolási hulladékok, és az egyutas műanyagokról szóló irányelvek implementálásáért.

Terveink szerint októberben kerülhet sor a FÉSZ és társ szervezetei részéről a személyes bemutatkozásra államtitkár asszonnyal. Az ITM szakmai főosztályáról kapott információink szerint folytatódni fog a szakmai fórumok rendszere is.

Mindeközben az EU-ban zajlik egy kérdőíves felmérés az új csomagolási irányelv keretében a csomagolással szembeni alapvető elvárásokról. A FoodDrinkEurope részt vesz a felmerésben, és az általuk képviselt álláspont szerint elsődlegesen mindig az élelmiszerbiztonság a meghatározó a csomagolóanyagokkal szemben, majd a vonatkozó szabályozásokat (pl. FCM) is figyelembe véve tud az ipar a körforgásosság és fenntarthatóság irányába elmozdulni.