Az utóbbi hetekben (hónapokban) gyakorlatilag megállt a csomagolási hulladékok ügye azzal, hogy az ITM-ben teljes átrendeződés ment végbe. Tavaly november végén sikerült bemutatkozni az új témáért felelős helyettes államtitkárhoz az ITM-ben a KÖZTEGY, SörSzöv., MAGYÜSZ, OKSZ közös delegációjával, azóta várjuk a következő lépéseket. Január végén levélben érdeklődtünk és kértünk időpontot a témáért felelős helyettes államtitkárhoz.

A MAGYÜSZ önkéntes vállalásokat jelentett be a csomagolási anyagok (PET) terén, ami szerint fokozatosan fogják növelni a palackok újrahasznosított PET tartalmát 2030-ra elérve az 50%-ot. Szintén vállalják, hogy támogatják aktívan a szelektív hulladékgyűjtést. A kormányzat részéről teljes mértékben kedvező volt a fogadtatás. Különösen a miniszterelnöki kabinet kifejezetten támogatja a kezdeményezést és kéri a további együttműködést. Ismét felmerül tehát, hogy milyen nagy szükség van a FÉSZ Vállalások felélesztésére, és a fenntarthatósági témák irányába való kiterjesztésére.

Február első hetében lesz egy megbeszélés PET hulladékáram kapcsán a CSAOSZ szervezésében, melyen mind a MAGYÜSZ, mind a FÉSZ képviselői részt vesznek.