1 évtizednyi fennállását ünnepli a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj. Magyarország vezető vállalati felelősségvállalás fórumának díjára több mint 180 magyar és külföldi érdekeltségű, nagy és KKV cég pályázott ezidáig. A ma már önkéntes védjegyhasználati programhoz kapcsolódó elismerésre 2017-ben is pályázhatnak az élelmiszeripar cégei is. A korábbi nyertesek között is számos e szektorhoz tartozó vállalkozás nyerte már el a Magyar Üzleti felelősség Díját.

Az élelmiszeripar is jelentős változáson megy keresztül a fogyasztók vállalati felelősség és fenntarthatóság igényére reagálva. Ma a CSR nagy jelentőséggel bír az élelmiszeripari vállalatok számára, hisz ez az az ágazat, mely szinte nap, mint nap jelentős hatást gyakorol a fogyasztókra, a társadalomra, ugyanakkor ez az ágazat mely éppen az „állandóan szem előtt vagyok” miatt a legérzékenyebb is a fogyasztók, a társadalom igényeire.

Ráadásul a helyes élelmiszergyakorlat igen sokrétű, hisz ma már az 1 személyes szint helyett leginkább az ellátási láncok, hálózatok terjedtek el. Így a felelős és fenntartható élelmiszer útja a biodiverzitás, természeti környezet védelme mellett, a csomagoláson keresztül, a helyi közösségek és a leszakadó, elszegényedő társadalmi rétegek bevonásán keresztül sokkal komplexebbé vált. Ezt a folyamatot éppen ez az iparág igyekszik átláthatóvá tenni akár különféle védjegyekkel, minősítésekkel (fair trade, UTZ, Rainforest ).

A te céged CSR szempontjából miben erős? Hogyan teszi itt Magyarországon felelős és fenntartható termékké? Ezzel tudsz pályázni a CSR Hungary Díjra. Mi kíváncsiak vagyunk a helyes élelmiszeripari gyakorlatokra.

 

Tudj meg többet a CSR Hungary Díjról!

A Díj fővédnöke: a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkár

Regisztrációs határidő és folyamat lezárása: 2017. szeptember 05!

Pályázati anyagok leadásának a határideje: 2017. 09.15!

A következő kategóriákban lehet pályázni:

  • Felelős és fenntartható vállalatért (Kisvállalat, közép- és nagyvállalat is pályázhat)
  • Közös ügyek – közös felelősség (sport, esélyegyenlőség, oktatás, kultúra, egészség)
  • Környezet-Zöld Kiválóság
  • Junior
  • Felelős együttműködés
  • Belső CSR megoldások

Kattints a részletekhez a CSR Hungary Díj honlapjára:

http://www.csrhungarydij.eu

Még több információ:

Takács Andrea projektigazgató

http://www.csrhungarydij.eu

+361-352-0957


Mi a CSR Hungary?

2006-tól vezető, szakmai vállalati felelősségvállalás fórum Magyarországon.

Hírportál, hírlevél, rendezvények, kiadványok, CSR Hungary Klub és CSR Mátrix tanácsadó iroda támogatja az üzleti és a közszektort a témában.

2007-ban hivatalosan is meghirdetésre került a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj a Magyarországon működő felelős és fenntartható vállalkozások számára.

www.csrhungary.eu
http://www.facebook.com/csrhungary