Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) 1989-es megalakulása óta a magyarországi élelmiszeripari vállalkozások országos gazdasági, szakmai érdek-képviseleti szervezete. Az ÉFOSZ 8 országos élelmiszeripari szakmai szövetség, egyesülés, valamint több mint 50 közvetlen egyéni tag föderációja. Emellett a szövetség együttműködik más, a föderációhoz nem tartozó, országos szakmai szövetségekkel is. A mintegy 700 közvetett és közvetlen tag tevékenysége szakmánként eltérő súllyal lefedi az élelmiszer-, és italipar tevékenységi, méret, és vállalkozási forma szerinti keresztmetszetét. Tagságunk 1800 milliárd Ft bruttó termelési értéket állít elő, a mezőgazdasági árutermelés 50-55 %-át vásárolja fel és az iparág által alkalmazott munkaerő 75 %-át foglalkoztatja. 1992 óta társult, 2004 óta pedig rendes tagjai vagyunk az Európai Élelmiszeripari Konföderációnak, a FoodDrinkEurope-nak.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elsődleges célja annak elősegítése, hogy a hazai élelmiszer-feldolgozók a magyar fogyasztókat jó minőségű, biztonságos és reális, a termelési költségekkel arányos, hozzáférhető áron kínált élelmiszerekkel láthassák el.

Különösen fontosnak tartjuk olyan integrált élelmiszer-politika kialakítását, amely elismeri az ágazat nemzetgazdaságban betöltött stratégiai szerepét és az élelmiszerlánc egységeses egészként történő kezelésére helyezi a hangsúlyt.

A fentiek mellett legfőbb küldetésünk tagvállalataink hazai és nemzetközi versenyképességének javítását elősegítő szabályozási környezet létrehozásában történő részvétel. Kidolgozzuk, tolmácsoljuk és képviseljük az iparág érdekeit védő álláspontot a hazai és uniós törvényalkotó szervek felé. Segítjük az élelmiszergyártókat a fogyasztói bizalom fenntartásában és együttműködünk az élelmiszerláncban tevékenykedő minden résztvevővel.

A 2017. május 3-i tisztújító közgyűlés által megválasztott tisztségviselők:

Elnök: Éder Tamás

Alelnökök: Csonka Endre, Dr. Fischer Béla, Dr. Losó József, Szautner Péter, Dr. Tompa Gábor

Elnökség tagok: Jeskó Zsuzsanna, Keleti Zsolt, Kovács Gergely, Lakatos Tibor, Magyar József, Dr. Miklósvári Géza, Molitorisz Károly, Mucska Péter, Najdenova Anna, Oláh László, Sánta Sándor, Sebesta Péter, Soós Zoltán, Várkonyi Beáta, Vince Beáta

A 2017. május 3-i tisztújító közgyűlés által megválasztott Ellenőrző Bizottság:

Elnök: Gál Szilvia

Tagok: Dr. Bikfalvi Istvánné Hamza Kinga, Miskolczi Tamás

A 2017. május 3-i tisztújító közgyűlés által megválasztott Etikai Bizottság tagjai:

Elnök: Várkonyi Beáta

Tagok: Benke Anna, Dr. Bikfalvi Istvánné, Csalári Judit, Kanyóné Princes Gyöngyi, Mostisch Martina, Szabolcs Péter

Az Igazgatóság munkatársai:

Ügyvezető igazgató: Szöllősi Réka

Szövetségi titkár: Vörös Attila