Az ÉFOSZ 2015. november 25-én délelőtt 10 órai kezdettel a hazai élelmiszeripar helyzetéről nyilvános kerekasztal-beszélgetést szervez Budapesten, a Benczúr Hotelben.

A részvétel ingyenes! A részletes program letölthető itt.

A rendezvénnyel célunk, hogy az illetékes döntéshozók és az érdekelt vállalkozások közös gondolkodását elősegítsük annak érdekében, hogy a hazai élelmiszer-feldolgozó ágazat előtt álló lehetőségeket és kihívásokat azonosítsuk, figyelembe véve a jelenlegi súlyos versenyképességi problémákat. Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy napjainkban (az adott gazdálkodási körülmények között) az élelmiszeriparral szemben támasztott sokféle kormányzati és társadalmi elvárás egyidejű teljesítése sokszor szinte lehetetlen feladat elé állítja a vállalkozásokat. Emellett szeretnénk bemutatni az ÉFOSZ által 2014-ben elindított népegészségügyi célú kezdeményezés, az „Élelmiszeripar a fogyasztókért” első éves eredményeit is.

A vitában többek között az alábbi kérdésekre keressük majd közösen a válaszokat és a megoldási lehetőségeket:
– Miért küzd versenyképességi problémákkal a hazai élelmiszer-feldolgozás?
– Milyen a jövő élelmiszeripara: hogyan tudja a városi tömegeket is biztonságosan, fenntarthatóan ellátni az egészséges életmódba beilleszthető élelmiszerekkel, úgy, hogy egymásnak ellentmondó elvárásoknak feleljen meg közben?
– Mi a szerepe és felelőssége a szakmai szervezeteknek és a véleményvezéreknek ebben?

A kerekasztalba meghívott résztvevők: Dr. Bognár Lajos – FM helyettes államtitkár, Csonka Endre – vezérigazgató (EPMS Rt.), Éder Tamás – ÉFOSZ elnök, Keleti Marcell – NAK élelmiszeripari igazgató, Kubányi Jolán – MDOSZ elnök, Péter Anna – újságíró, blogger, Székely Zoltán – NAK Heves megye, Tompa Gábor – külső vállalati kapcsolatok igazgató (Nestlé)

A kerekasztal-beszélgetés moderátora Szegvári Katalin lesz.

Időpont: 2015. november 25. 10:00. Helyszín: Hotel Benczúr, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

A részvétel ingyenes! A részletes program letölthető itt.

Jelentkezés: az efosz@efosz.hu e-mail címen, vagy a +36-30-860-2621-es telefonszámon.