Az Ecotrophelia Europe 2015 nemzetközi élelmiszer innovációs verseny első díját a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak 5 fős csapata szerezte meg, VeSage – magas tápértékű, zöldség alapú felvágott termékükkel.

Az ECOTROPHELIA Europe 2011. óta kerül megrendezésre. Célja ökoinnovatív és kereskedelmi potenciállal rendelkező élelmiszerek kifejlesztése és egy nemzetközi termékötlet adatbázis fenntartása, amely hozzájárul az innovatív megoldások és termékek elterjesztéséhez, valamint a környezeti hatások és a költségek csökkentéséhez az élelmiszer- és italiparban. A nemzetközi verseny 2011 óta 75 nemzeti verseny megrendezéséhez járult hozzá, ösztönözve 550 egyetem, és több mint 3000 egyetemi hallgató részvételét. Eddig körülbelül 40, az Ecotrophelia keretében kifejlesztett élelmiszer termék került sikeresen a piacra.

A termékfejlesztési verseny történetében először ért el kelet-közép-európai hallgatói csapat első helyezést, amely nagy lehetőséget kínál Magyarországnak arra, hogy élelmiszer innovációs tevékenységét nemzetközi porondon is bemutassa.

Az Ecotrophelia Magyarország verseny szervezését, a program lebonyolítását, kivitelezését, a csapat nemzetközi fordulón való részvételét az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) nevében a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. szervezi 2013 óta. A 2015-ös verseny támogató partnerei: Pick Szeged Zrt.; Dunakiliti Konzervüzem Kft.; Puszta Konzerv Kft.; Climate-KIC Central Hungary RIC, PANNON Pro Innovation Services Ltd.; és Campden BRI UK.