Május folyamán az AM megküldte véleményezésre a szakbizottságok működéséről szóló ügyrend tervezetét. Ez, összhangban a Magyar Élelmiszerkönyv tervezett működési szabályzatával a korábbi 3 főről 6 főre emelné az élelmiszeripari delegáltak számát a bizottságban. A tervezett ügyrendhez beadtuk egyeztetett álláspontunkat (elérhető itt.). A tervezet szerint a szakbizottságok számát is lecsökkentik;

  • Hús és Hal,
  • Gyümölcslé, Üdítő és Ásványvíz,
  • Édesipar és Kávé, Sütő és Cukrász,
  • Malomipar és Száraztészta, Tej, Tejtermék és Jégkrém,
  • Tartósítóipar Szakbizottság,
  • Szeszesital és Sör Szakbizottságok jönnének létre.

Szükség esetén ad hoc szakbizottságok létrehozására könnyen nyílna mód.