A természet és az üzleti élet jövője a címmel megjelent a Világgazdasági Fórum új természetgazdasági sorozatának második jelentése, amely gyakorlati betekintést nyújt a nagyon is szükséges természet-pozitív gazdaság felé való elmozdulás lehetőségeibe.

A jelentés célja, hogy felhívja a figyelmet: a covid-19 járvány okozta válság következtében soha nem látott lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy megváltoztassuk szokásainkat a táplálkozás, és általában az élet egyéb területein a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében. Amennyiben lépéseket teszünk, 2030-ra megállíthatjuk a biodiverzitás csökkenését.

A jelentés kiemeli a három társadalmi-gazdasági rendszer alapvető átalakulásának szükségességét, amelyek a globális gazdaság több mint egyharmadát képviselik, és az összes munkahely kétharmadát biztosítják. Ezek a rendszerek: élelmiszer-, föld- és óceánhasználat; infrastruktúra és épített környezet; bányászat és energiatermelés. A Világgazdasági Fórum magas rangú meghívottakkal zajló beszélgetése itt, maga a jelentés itt elérhető. A harmadik rész várhatóan 2021-ben jelenik meg.