A WHO tájékoztató füzetet adott ki „A heathy diet sustainably produced” (Fenntartható módon előállított, egészséges étrend) címmel, amely elérhető ezen a linken.

A füzet ajánlásokat fogalmaz meg az egészséges, fenntartható étrendre és arra vonatkozóan, hogy a kormányok ezt miként tudják népszerűsíteni. A WHO szerint „az egészséges étrendnek kisebb a környezeti hatása és sokféle táplálékból tevődik össze, hangsúllyal a növényi alapú (gyümölcsökből, zöldségekből, teljes értékű magvakból és hüvelyesekből), a helyben termelt alapanyagokból, otthon elkészített ételeken, amelyek épp a megfelelő mennyiségű energia bevitelét biztosítják. Az étrend tartalmaz fenntartható halászatból származó halat, kevés tejet és tejterméket (vagy ezek alternatíváit) és kis mennyiségű, főleg növényi eredetű zsírokat és olajokat. Csak korlátozott mennyiségben foglalhat magába (ha egyáltalán fogyaszt valaki) húst, különösen vonatkozik a korlátozás a vörös húsokra és a feldolgozott hústermékekre, valamint magas zsír-, cukor-, vagy sótartalmú, feldolgozott élelmiszereket. Ez az étrend nem tartalmaz cukros üdítőket.”