Mint ismeretes, a Farm 2 Fork Stratégia keretében felülvizsgálják az egyes élelmiszerek és összetevőik származási helyének kötelező jelölésére vonatkozó uniós előírások kiterjesztését más élelmiszerekre is. A FoodDrinkEurope arra hívta fel most a jogszabály-tervezetet előkészítő Európai Bizottság figyelmét, korábbi uniós kutatások arra mutattak rá, hogy rendkívül heterogén az uniós lakosság elvárása és érdeklődése a téma iránt és még bizonytalanabb, hogy mennyire hajlandóak az emberek megfizetni a jelölési kötelezettségből fakadóan megemelkedő élelmiszerárakat. A szervezet kiemelte, hogy az európai piac felaprózódásához vezethet a kötelező származási hely jelölés és ezzel a Green Deal-ben és a F2F Stratégiában megfogalmazott elvárásokkal is szembe megy azáltal, hogy potenciálisan növeli a hulladékok, a felhasznált energia és környezeti erőforrások mennyiségét. A levélben azt is megemlítik, hogy téves annak sugallása, hogy a származási hely alapján egy élelmiszer előállításának fenntarthatóságára, minőségére lehet következtetni, vagy hogy ezzel az élelmiszerekkel való csalások megelőzhetőek. Korábbi tapasztalatok pedig arra is rámutattak, hogy a származási hely kötelező jelölése gyakran protekcionista törekvéseket takar. A szervezet kifejezte együttműködési szándékát az olyan megoldások kidolgozásában, amelyek segítenek a fogyasztók elvárásait kielégíteni, ugyanakkor megőrzik a közös piac zavartalan működését.