November 23-án hozták nyilvánosságra a Global Nutrition Report 2021. évi kiadását. A jelentés megállapítja, hogy „a néhol tapasztalható javulás ellenére, az emberiség étrendje összességében nem halad az egészségesség és a környezeti terhelés csökkentése irányában, ugyanakkor az alultápláltság mértéke továbbra is elfogadhatatlan.” A jelentést a december 7-8-án tartandó Tokióban tartandó Nutrition for Growth Summit előkészítő lépéseként jelentették meg.
Néhány adat az európai élelmiszer fogyasztásról: A zöldség és gyümölcs fogyasztás továbbra is 41 százalékkal alacsonyabb a javasolt mennyiséghez képest (bár 2010 és 2018 között 5%-ot nőtt) A vöröshúsok és feldolgozott hústermékek fogyasztása 8-9 szerese a javasoltnak (és 2010 és 2018 között 4%-al nőtt).
Magyarország adatait a lenti ábrán a kis piros körök mutatják; az élelmiszercsoportok szerint javasolt bevitelhez (100%) képest hogy áll a magyar lakosság fogyasztása.