elelmiszerlanc1Bognár Lajos, az ÉFOSZ által kezdeményezett, az „ Élelmiszeripar a fogyasztók egészségéért – tegyünk együtt érte!” elnevezésű kampány eddig elért sikeréről tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: fontos, hogy az élelmiszer-ágazat valamennyi szereplője számára fontos legyen a minőségi élelmiszerek gyártása, hogy az elfogyasztott élelmiszerek hozzájáruljanak a lakosság egészségének megőrzéséhez, illetve további javításához. Ennek jegyében a szaktárca nagyra értékeli az ipari feldolgozók felelős magatartását, és támogatja azokat az önkéntes vállalásokat, amelyeket az ipar a hazai lakosság só- zsír- és kalóriabevitelének optimalizálása érdekében megfogalmazott.

AZ ÉLELMISZERIPAR SZÁMOKBAN
ÉLELMISZERBIZTONSÁG ÉS MINŐSÉG
KIEGYENSÚLYOZOTT TÁPLÁLKOZÁS
KEZDEMÉNYEZÉSÜNK: EGYÜTT A FOGYASZTÓKÉRT