Az utóbbi hetekben számos előrelépés történt a Magyar Élelmiszerkönyv különböző szakbizottságaiban, és tovább bővültek a KMÉ-védjegy pályázati lehetőségei:

  • folytatódott a munka az Édesipari és Kávé szakbizottságban (2-231-es, és 2-84-es irányelvek felülvizsgálata), ennek érdekében háttérmunkacsoporti és szakbizottsági ülés is várható május végén
  • folyamatban van a Tartósítóipari szakbizottságban a 2-603-as, savanyúságok irányelv felülvizsgálata
  • egy újabb háttérmunkacsoporti üléssel folytatódott a MÉ Hús-hal 1-3/13-1 számú előírásának áttekintése, amelynek keretében a vállalkozásoknak ismét javaslattételi lehetőségük van a különböző húskészítmények előírásaira vonatkozóan
  • a KMÉ-védjegynél a friss pulykahúsra vonatkozó kritériumok kialakítása a végéhez közeledik
  • már benyújthatók a pályázatok házityúk friss húsára (a formanyomtatványok ITT elérhetők)
  • folytatódtak az egyeztetések a száraztésztára, és a lisztre vonatkozó KMÉ-kritériumok meghatározása érdekében
  • május elején folytatódott a marhahúsra vonatkozó KMÉ-kritériumok egyeztetése