A STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste – Stratégiák az élelmiszerhulladék csökkentésére és kezelésére Közép-Európában) nemzetközi program a legjobb megoldásokat keresi az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére és visszaszorítására, valamint a hulladék kezelésének legjobb módjaira. A kezdeményezés három éve indult útjára az Európai Unió támogatásával. A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. öt közép-európai ország szervezeteivel közösen vesz részt a projektben, amelyben a Bay Zoltán Kutatóintézet partnereként a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is részt vesz. A projekt célja a vásárlók tudatosítása annak érdekében, hogy minél kevesebb élelmiszer váljék hulladékká, azaz:

  • csökkenjen az élelmiszerhulladékok mennyisége, így a megelőzésre törekvés legyen a legfontosabb;
  • kapjon az élelmiszer második esélyt, így az adományozás szerepe növekedjen;
  • a hulladékstátuszba került élelmiszer ne hulladéklerakókra, hanem egyéb hasznosításra (pl. komposztálásra, biogáz termelésre) kerüljön.

Dátum: 2019. szeptember 11., Helyszín: Hotel Benczúr, Budapest.

Jelentkezés és további információk: itt.