Ebben a hónapban az Egészségügyi Világszervezet egy olyan tanulmányt adott ki, melyben a helytelen táplálkozás megszüntetésének céljából alkalmazható legfontosabb módszereket gyűjti össze a korábbi tanulmányaiból. Ezzel segítséget kíván nyújtani a nemzeti egészségpolitikában tevékenykedő döntéshozók számára a táplálkozással kapcsolatos stratégiák és tervek megalkotásához. (A dokumentum elérhető itt.)

Nem meglepő módon az élelmiszerek tekintetében azt javasolja, hogy a nemzeti fejlesztési és támogatási politika egyes elemei között koherens megközelítést kell alkalmazni az egészséges táplálkozás elősegítése és népegészségügyi helyzet javítása érdekében. Ahogy azt már a WHO-tól megszokhattuk, konkrét intézkedési javaslatok is szerepelnek a kiadványban, így a magas telítettzsír, transzzsír, cukor és só tartalmú feldolgozott élelmiszerek gyártásának visszavetése, a reformuláció elősegítése, a gyermekek számára szóló marketing tevékenység korlátozása, frontoldali tápértékjelölés ösztönzése és fiskális eszközök bevezetése.