Az utóbbi hetekben számos előrelépés történt a Magyar Élelmiszerkönyv különböző szakbizottságaiban, és tovább bővültek a KMÉ-védjegy pályázati lehetőségei.
- elindult a munka az Édesipari és Kávé szakbizottságban (2-231-es, és 2-84-es irányelvek felülvizsgálata)
- folyamatban a van a Tartósítóipari szakbizottságban a 2-603-as, savanyúságok irányelv felülvizsgálata
- március elején került sor a Hús-hal szakbizottság következő ülésére, ahol a QUID Útmutató aktualizálása, a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/13-1 számú előírásának áttekintése, valamint a növényi alapú húsanalógok névhasználatának jogi szabályozása volt napirenden
- a KMÉ-védjegynél a házityúkra vonatkozó kritériumok kialakítása a végéhez közeledik
- elindult a friss pulykahús KMÉ-kritériumainak egyeztetése
- már benyújthatók a pályázatok a húskészítményekre vonatkozó KMÉ-re
- februárban és márciusban megvoltak az első egyeztetések a száraztésztára, és a lisztre vonatkozó KMÉ-kritériumok meghatározása érdekében.
- február közepén sor került a marhahúsra vonatkozó KMÉ-kritériumok következő egyeztetésére. A megbeszélések a közeljövőben folytatódnak.