Az utóbbi hetekben számos előrelépés történt a Magyar Élelmiszerkönyv különböző szakbizottságaiban, és tovább bővültek a KMÉ-védjegy pályázati lehetőségei.

  • elindult a munka az Édesipari és Kávé szakbizottságban (2-231-es, és 2-84-es irányelvek felülvizsgálata)
  • folyamatban a van a Tartósítóipari szakbizottságban a 2-603-as, savanyúságok irányelv felülvizsgálata
  • március elején került sor a Hús-hal szakbizottság következő ülésére, ahol a QUID Útmutató aktualizálása, a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/13-1 számú előírásának áttekintése, valamint a növényi alapú húsanalógok névhasználatának jogi szabályozása volt napirenden
  • a KMÉ-védjegynél a házityúkra vonatkozó kritériumok kialakítása a végéhez közeledik
  • elindult a friss pulykahús KMÉ-kritériumainak egyeztetése
  • már benyújthatók a pályázatok a húskészítményekre vonatkozó KMÉ-re
  • februárban és márciusban megvoltak az első egyeztetések a száraztésztára, és a lisztre vonatkozó KMÉ-kritériumok meghatározása érdekében.
  • február közepén sor került a marhahúsra vonatkozó KMÉ-kritériumok következő egyeztetésére. A megbeszélések a közeljövőben folytatódnak.