Október 16-án, az élelmezés világnapján mutatta be a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) szakmai konferenciáján a megújult Okostányért.

A 2015-ös ajánlást felülvizsgálva az MDOSZ az Okostányért kiegészítette a fenntarthatóságra és környezettudatosságra vonatkozó szempontokkal. Az új ajánlásban megjelenik többek között a szezonalitás elve, valamint a hazai és az alacsonyabb feldolgozottságú élelmiszer választása is. Megváltoztatták az egyes élelmiszercsoportok mennyiségi ajánlását is a vöröshúsok, vagy a zöldség/gyümölcs kategória esetében. Egyes élelmiszercsoportokra nagyobb hangsúlyt fektettek, pl. a hüvelyesek, olajosmagvak.

A megújult ajánláson kívül az MDOSZ-„Terítéken az egészség” Facebook oldalán október 18. és 22. között kampányt is folytatott, amelynek célja annak bemutatása, hogy miként érdemes táplálkozásunkat és fogyasztási szokásainkat fenntartható irányba elmozdítani.